Societatea noastră este din ce în ce mai complexă, iar provocările cu care se confruntă părinții în creșterea și educarea copiilor devin tot mai solicitante și provocatoare. Rapiditatea schimbărilor tehnologice, presiunea socială și influențele din mediul online au adăugat noi dimensiuni în responsabilitatea parentală. Prin urmare, se impune cu necesitate o inițiativă comună axată pe consilierea părinților pentru dezvoltarea abilităților lor parentale.

Statisticile arată că numărul problemelor cu care se confruntă familiile în contextul actual este în creștere, iar părinții se simt adesea copleșiți în gestionarea aspectelor legate de comunicarea cu copiii, rezolvarea conflictelor, influența anturajului și protejarea copiilor în mediul online. Tocmai de aceea, proiectul nostru se concentrează pe oferirea sprijinului necesar pentru a dezvolta abilitățile parentale și pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru creșterea copiilor.

Datele din cercetările recente arată că deși există o creștere a nivelului de informare urmare a masivei digitalizări, părinții se confruntă cu dificultăți în gestionarea aspectelor legate de comportamentul online al copiilor, consumul de substanțe interzise și comunicarea eficientă în viața de zi cu zi. Este crucial să recunoaștem că nevoile și provocările părinților evoluează odată cu schimbările în societate, iar sprijinul primit din partea școlii poate face diferența în viața familiilor.

Prin intermediul acestui proiect educațional ne propunem să oferim sprijin, resurse, informații și suport emoțional părinților, astfel încât aceștia să se simtă mai încrezători și pregătiți să facă față provocărilor actuale ale creșterii copiilor. Un mediu familial sănătos și sprijinul acordat părinților contribuie la creșterea unei generații echilibrate și capabile să se adapteze la schimbările din societate.

Postări recente