InnoSchool, noua inițiativă educațioanală a CJRAE Bihor
 
 
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor (CJRAE BH) lansează, în parteneriat internațional, proiectul ,,Consolidarea inovației sociale și a competențelor antreprenoriale la elevii de liceu prin inițierea unui nou sistem de învățare” (InnoSchool, cod proiect DTP2-021-1.2), susținut financiar prin Programul Transnațional Dunărea. 
 
InnoSchool atinge tocmai nevoia de schimbare la nivel societal în sensul dezvoltării culturii antreprenoriale, a stimulării implicării și inovării sociale. 
 
InnoSchool propune liceenilor un sistem inovativ de învățare centrat pe dezvoltarea competențelor antreprenoriale printr-o ingenioasă sinergie între  practici tradiționale de predare și metode, activități digitale, socializare online și competiții interșcolare. Această nouă inițiativă pedagogică va fi rezultatul unui proces participativ de elaborare, prin valorificarea expertizei celor 11 parteneri ai proiectului, dar și prin ateliere de lucru, consultări publice și acțiuni comune cu factori de  decizie, pe tot parcursul implementării sale. 
 
O atenție deosebită este acordată pilotării acestui sistem inovativ de învățare în 9 țări din UE, 10 școli /țară; în final atingându-se un grup țintă de aprox. 1800 elevi de liceu. Cele 9 Planuri de Acțiune privind curriculumul din țările participante la pilotare, reprezintă pilonii InnoSchool pentru sustenabilitatea și transferabilitatea sa.
 
La nivelul țării noastre, proiectul este implementat în parteneriat cu Centrul European pentru Integrare Socio-Profesională ACTA, organizație non-guvernamentală care promovează activități cu caracter social, educativ, de atitudine si implicare civică, emancipare și diversitate multiculturală. 
 
Astfel conferința intitulată ,,Cum motivăm elevii pentru antreprenoriatul social?” reprezintă primul eveniment marca InnoSchool ce va avea loc la Centrul Kultivar din Liberec, Cehia, în data de 27 septembrie 2018.
 
Dacă prin cele expuse mai sus am reușit să vă captivăm atenția și sunteți interesați de acțiunile, rezultatele și impactul proiectului, vă invităm la evenimentul nostru pentru a lua parte la discuții, dezbateri și schimburi de idei cu numeroși invitați din sfera educației, dar și a economiei pe tema antreprenoriatului social la liceeni.
 
Proiectul este cofinanțat din fondurile Uniunii Europene prin Programul transnațional Dunărea, Axa Prioritară 1 ,,Inovare și responsabilitate socială în Regiunea Dunării”, Obiectiv specific ,,Creșterea competențelor pentru inovarea în mediul social și mediul de afaceri”, având durata de implementare de 36 de luni cu începere din 1 septembrie 2018. 
 
Mai multe detalii despre proiect găsiți la 
 
Aflați cele mai noi știri și rezultate ale proiectului:
 
 
 
 
Vă puteți abona la newsletter-ul proiectului aici.
 
Pentru informații și înscrieri la conferința de lansare puteți accesa 
http://dex-ic.com/novinka-innoschool-communication-kick-off-invitation 
 
Manager de comunicare 
Director CJRAE BH
Simina Maria Miko
 

Anunturi

Dosare de orientare școlară și profesională
Conținutul dosarelor depuse de beneficiari la secretariatul COSP BH în vederea orientării școlare și profesionale
mai multe informatii >>


Evaluarea nivelului de dezvoltare a copiilor în vederea înscrierii în învătământul primar
centrele de evaluare, cerere părinte
mai multe informatii >>


Lista funcțiilor din CJRAE BH conform Legii nr. 153/2017

mai multe informatii >>


InnoSchool, noua inițiativă educațională a CJRAE BH

mai multe informatii >>